Concept puffertartály 2000 literes, hőcserélő nélkül

Cikkszám 0WT-2000-10
Űrtartalom 2000 liter
Átmérő 1100 mm
Átmérő szigetelve 1300 mm
Magasság 2310 mm
Magasság szigetelve 2360 mm

Az árakról érdeklődjön személyesen üzletünkben, vagy az elérhetőségeink valamelyikén!

Leírás

Concept puffertartály 2000 literes, hőcserélő nélkül

A puffertartály egy jól szigetelt forróvíztároló, amely a megtermelt, de azonnali felhasználásra nem kerülő hőenergiát eltárolja. Ennek következtében a fűtési rendszer hatásfoka megnövekszik, mivel kevesebb fűtőanyag (földgáz, fa, szén, pellet, stb) elégetésére lesz szükség. Amellett, hogy javul a hatásfok, maga az égés is tökéletesebb lesz, így a károsanyag kibocsátás is csökken.

Abban az esetben, ha a fűtést, hőszivattyúval, napkollektorral oldják meg, mindenképpen szükség van a tartály beépítésére. Ennek oka, hogy a hőenergia előállítása és a felhasználás között jelentős idő telik el, s addig az energiát el kell tárolni. Ugyanígy, az őszi-tavaszi időszakokban, amikor a fűtéshez nincs szükség a kazán által megtermelt összes energia-mennyiségre, jó ha van egy puffertartályunk.

A szilárd tüzelésű kazánok esetében is előnyös a puffertartály alkalmazása. A tüzelőanyag ilyen esetben lefojtás nélkül, csaknem maradéktalanul el tud égni. Ennek megfelelően a fűtés hatásfoka jelentősen növekszik, a kazánban jelentősen kevesebb lesz a kátrány lerakódás és a fűtési rendszer pedig hosszabb ideig képes a hőt szolgáltatni. A kazán fűtőanyag-utánpótlására sem kell állandóan figyelni.

Tehát ha a fűtési hálózatba puffertartályt építünk, az addig gazdaságtalanul működő szilárd tüzelésű kazánunk által termelt hő szabályozható lesz. Szobatermosztátot is csatlakoztathatunk a rendszerbe. Miután ugyanis a kazán felfűtötte otthonunkat, a termosztát érzékeli a megfelelő hőmérsékletet és lekapcsolja a puffertartályból áramló, felmelegített víz keringetését. Ha a kazán továbbra is működik, akkor a fel nem használt hőfelesleget  a puffertartály fogja eltárolni.

Jellemzők
 • Hegesztett, 3 mm vastag acélból készült fűtési puffertartály hőcserélő nélkül (0WT)
 • 8 db szabadon felhasználható 6/4″ méretű csonk a köpenytéren
 • Belépő csonkoknál belső terelőlemez (5 és 12 jelű csonkok)
 • 4 db 1/2″ méretű csonk a hőmérők és érzékelők elhelyezésére
 • 1 db 1″ méretű légtelenítő csonk a tartály tetején
 • 1 db 6/4″ csonk, elektromos fűtőpatron utólagos beépítéséhez (opció)
 • Cipzározható szigetelés, 100 mm vastag habosított PE, 16 kg/m³, ragasztott takaróponyva borítással (opció)
 • Maximális üzemi nyomás: 3 bar
 • Próbanyomás: 5 bar
 • Üzemi hőmérséklet: 95°C
 • Rendelhető szigeteléssel, vagy szigetelés nélkül
 • Méretválaszték: 300 liter, 500 liter, 750 liter, 1000 liter (kétféle átmérőben), 1500 liter, 2000 liter
Concept puffertartály hőcserélő nélkül csonkok funkciója
Concept puffertartály hőcserélő nélkül (csonkok funkciója)
Concept puffertartály csonkok elhelyezkedése
Concept puffertartály (csonkok elhelyezkedése)
Concept puffertartály hőcserélő nélkül méretek
Concept puffertartály hőcserélő nélkül (méretek)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beépítési példák

1. példa (puffertartály hőcserélő nélkül)

Hőtermelők: szilárd tüzelésű kazán és gázkazán. Hő fogyasztók: egy magas hőmérsékletű (radiátor) és egy kevert (padlófűtés) kör. Ez a kapcsolás csak abban az esetben alkalmazható, ha mindegyik kör és kazán ráköthető ugyanarra a zárt fűtesi rendszerre (közös a víztér).

Concept puffertartály hőcserélő nélkül beépítési példa
Concept puffertartály hőcserélő nélkül
(beépítési példa)

 

2. példa (puffertartály 1 hőcserélővel)

Hőtermelők: szilárd tüzelésű kazán, gázkazán plusz szolárfűtés rásegítés. Hő fogyasztók: egy magas hőmérsékletű (radiátor) és egy kevert (padlófűtés) kör. Ez a kapcsolás csak abban az esetben alkalmazható, ha mindegyik kör és kazán ráköthető ugyanarra a zárt fűtési rendszerre (közös a víztér). A szolár kör vize nem keveredhet a többi körrel, ezért ezt a pufferben elhelyezett alsó hőcserélőbe vezetjük.

Concept puffertartály egy hőcserélővel beépítési példa
Concept puffertartály egy hőcserélővel (beépítési példa)

 

3. példa (puffertartály 2 hőcserélővel)

Hőtermelők: szilárd tüzelésű kazán, gázkazán plusz szolárfűtés rásegítés. Hő fogyasztók: egy magas hőmérsékletű (radiátor) és egy kevert (padlófűtés) kör. Ez a kapcsolás csak abban az esetben alkalmazható, ha a fűtési körök és a gázkazán ráköthető ugyanarra a zárt fűtési rendszerre (közös a víztér). A szolár kör vize nem keveredhet a többi körrel, ezért ezt a pufferben elhelyezett alsó hőcserélőbe vezetjük. A szilárd tüzelésű kazán vize szintén nem keveredhet bele, mert a készülék csak nyílt rendszerbe építhető, ennek vizét a pufferben elhelyezett felső hőcserélőbe vezetjük.

Concept puffertartály két hőcserélővel beépítési példa
Concept puffertartály két hőcserélővel (beépítési példa)