Centrometal vegyestüzelésű kazán

A Centrometal vállalat a második világháború után alakult a mai Horvátországban. Családi vállalkozásból nőtte ki magát mára a térség legmeghatározóbb biomassza kazán gyártójává. Központja a magyar, horvát, szlovén hármas határ mellett, Nagykanizsától mintegy 65 km-re épült fel.

Közép-Európa egyik legnagyobb gyártójaként, a Centrometal d.o.o. évi mintegy 40.000 kazánt, fűtéstechnikai eszközt és kiegészítőt állít elő. Gyártói filozófiájuk alapján, az átlagos tömeg termékeknél jobb minőségben és műszaki színvonalon, de a nyugat-európai márkáknál kedvezőbb áron, mely termékekkel Európa szinte mindegyik országában jelen vannak.

A Centrometal vegyes, pellet, apríték, faelgázosító, elektromos kazánok, puffer, HMV tartályok mellet a pellet kályhák, és napkollektorok is megtalálhatók. Kazánok 600 kW néveleges teljesítményig, fűtési puffer tárolók pedig akár 200.000 liter űrtartalomig.

Ha az átlagos tömeg termékeknél lényegesen jobb minőségű és műszaki színvonalú kazánt, vagy fűtési rendszert keres, a nyugat-európai márkáknál kedvezőbb áron, akkor a Centrometal kazánok egyszerre mindkét szempontnak megfelelnek.

Jól jellemzi a cég gondolkodását, hogy a 2008 óta tartó válság ellenére is folyamatosan bővíti gyártókapacitását. A termelés folyamatos minőségét pedig az ISO 9001/2000 irányítási rendszer biztosítja.